branding dienst

Branding

 

De kracht van het merk.

Waarom Branding?

Branding heeft het uiteindelijke doel om merkkennis (brand knowledge) bij een klant op te bouwen. De merkkennis van een klant bestaat uit twee hoofd bestanddelen: merk imago en merk bewustzijn. Het merk imago is opgebouwd uit vier elementen: het type-, de gunstigheid-, de sterkte- en de uniekheid van merkassociaties. Merkassociaties verwijzen naar product en non-product gerelateerde eigenschappen, product voordelen en attitudes richting het merk.

“Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works.” – Steve Jobs

Merk bewustzijn is opgebouwd uit merk herinnering en merk herkenning. Merk herinnering verwijst naar het vermogen van de klant om het merk te herinneren zonder dat daarvoor een externe stimulans nodig is. Merk herkenning verwijst naar het vermogen van de klant om het merk te herkennen op het moment dat er een onderdeel (kunnen verschillende eigenschappen zijn) van het merk wordt getoond.
In de moderne wereld van honderden, zoniet duizenden, prikkels per dag is het moeilijk om op de juiste manier door te dringen bij de klant. Een eenduidige en waardevolle brand identity, die gelijk het “juiste” gevoel bij de klant oproept is daarom van levensbelang. Een klant zal namelijk eerder getriggerd worden om meer aandacht aan u te besteden op het moment dat hij/zij zich verbonden voelt met uw merk. Een juiste “branding” gericht op uw doelgroep is daarom ook erg belangrijk.

 

Waarom onze hulp?

Branding lijkt op het eerste gezicht gemakkelijk: “we verzinnen gewoon een goede naam, ontwerpen een aantrekkelijk logo en bedenken een pakkende slogan”. Maar in werkelijkheid gaat dit niet zo, anders zou immers (bijna) iedereen een waardevol en robust merk kunnen ontwerpen. Factoren als geld, consistentie en “clutter” spelen bijvoorbeeld een belangrijke rol. Daarnaast is het belangrijk om een goed doordachte en robuste onderbouwing van het merk te ontwikkelen. Om echte meerwaarde te kunnen creëren dient er vanuit verschillende perspectieven naar uw merk gekeken te worden.

 

Een merk-analyse/imago-analyse, klant-analyse, concurrentieanalyse, doelgroep analyse en andere tools kunnen daarbij een uitkomst bieden. Geheel volgens onze gestructureerde en procesmatige aanpak zullen wij op systematische wijze een merk voor u creëren, verbeteren en/of analyseren, daarbij houden wij rekening met de hierboven beschreven belangrijke factoren.

 

Grijp uw kans

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Contacteer ons →
Contacteer ons
Blijf up-to-date

Registreer hier voor het ontvangen van de online marketing nieuwsbrief.